main logo
2232

Furtul miliardului: Răspunsul Procuraturii la cererea lui Ilan Șor

După ce deputatul Ilan Șor a declarat că a găsit metoda de recuperare a banilor din frauda bancară și a adresat o scrisoare în acest sens Procuraturii Anticorupție (PA), instituția i-a expediat un răspuns.

Furtul miliardului: Răspunsul Procuraturii la cererea lui Ilan ȘorFoto: ipn.md

Într-o scrisoare adresată avocaților lui Șor, Procuratura susține că „se află în imposibilitate de a stabili modul de abordare a solicitării date”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție susțin că avocații deputatului nu au menționat clar în cererea depusă în cadrul cărei cauze penale se dorește restituirea prejudiciului material.

„Urmare a verificării conținutului adresării dvs. constatăm că nici una nu este suficient de clară, așa cum ați evitat să concretizați în cadrul căreia dintre cele două cauze penale (una aflată la moment în faza de urmărire penală, iar cealaltă, aflată în examinare la Curtea de Apel Cahul) se pretinde să fie recuperat prejudiciul material. (…) 

În lipsa unor concretizări din partea dvs. Procuratura Anticorupție se află în imposibilitate de a stabili modul de abordare a solicitării abordate”, se menționează în scrisoarea Procuraturii Anticorupție.

Într-o postare pe o rețea socială, deputatul fugar se arată nemulțumit de răspunsul PA și îl cataloghează drept un „exemplu de cinism, ipocrizie și nepăsare din partea unei instituții care pretinde că are legea în capul mesei”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării