main logo
6592

Furtul miliardului: Convorbire înregistrată între Platon și Tănase

O convorbire la telefon, care a avut loc în anul 2015, între omul de afaceri Veaceslav Platon și pe atunci președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, făcută publică la postul de televiziune Jurnal TV, dezvăluie cine a beneficiat și a intermediat jaful bancar.

Furtul miliardului: Convorbire înregistrată între Platon și TănaseConvorbire înregistrată dintre Platon și Tănase.

Analistul Victor Ciobanu a susținut în aceeași emisiune că discuția este încă o dovadă a faptului că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul furtului, iar Ilan Șor este doar un operator în această acțiune, transmite IPN.

Potrivit lui, cea mai importantă frază din toată convorbirea este cea a lui Veaceslav Platon despre faptul că nimeni nu caută banii furați. „Dacă se căuta, se vedeau rezultate în peste trei ani care s-au scurs de la această fraudă”, a afirmat Victor Ciobanu. 

Analistul spune că în acest caz Veaceslav Platon nu poate fi suspectat de constrângere pentru că pe atunci când a avut loc discuția nu era arestat.

Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon, susține că nu a auzit anterior această convorbire a clientului său, dar aceasta va fi folosită ca probă în dosarul de învinuire a lui Veaceslav Platon. 

În opinia avocatului, reacția fostului președinte al Curții Constituționale a la dezvăluirile făcute de Veaceslav Platon fost absolut neadecvată. „Alexandru Tănase trebuia să sesizeze organele după ce a discutat cu, pe timpuri, prietenul său Veaceslav Platon.

Un alt avocat al omului de afaceri, Ana Ursachi, susține că din toată această discuție a deranjat-o amiciția dintre cei doi, iar acum unul dintre ei, Veaceslav Platon, a fost transformat într-un monstru. 

Veaceslav Platon a spus în cadrul convorbirii cu Alexandru Tănase că Dorin Drăguțanu, fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei a participat la furtul miliardului. Veaceslav Platon spune că are dovezi concrete. De asemenea, omul de afaceri spune că nimeni nu caută banii furați. 

„După ce vor veni procurori normali și vor vedea ce au făcut acești băieți, se vor apuca de cap. Pentru că ei nu au făcut nimic”, a spus Veaceslav Platon. Omul de afaceri spune că a vândut acțiunile Victoriabank pe față lui Ilan Șor, dar beneficiarul era Vladimir Plahotniuc. 

În opinia lui, ceea ce s-a întâmplat în bănci nu putea avea loc fără implicarea politicienilor. 

„Desigur,  Ilan are o mare parte de vină pentru că el a început. Politicienii s-au conectat deja la sfârșit și au încheiat situația. Dar gaura cea mai mare, desigur, a fost făcută de Ilan. Cu certitudine”, a declarat Veaceslav Platon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării