main logo
2353

Furtul miliardului. Chicu: Mulți dintre participanți sunt în Parlament

Furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc nu putea avea loc fără susținerea Guvernului de atunci (n. r. – din anul 2014), care a votat acele garanții financiare, a declarat ex-premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, în prezent liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

Furtul miliardului. Chicu: Mulți dintre participanți sunt în ParlamentFoto: știri.md

Potrivit lui, banii au fost scoși din republică abia după ce Guvernul a acoperit gaura creată în cele trei bănci (n. r. – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank) cu banii de la Banca Națională a Moldovei (BNM), transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

„Este o eroare ce se crede. Miliardul nu s-a furat înainte de emiterea deciziilor Guvernului pentru oferirea garanțiilor. Miliardul s-a furat după! Atunci când s-au asigurat ca Guvernul va lua bani de la BNM și va acoperi gaura pe depozitele persoanelor fizice. 

Ei s-au asigurat că oamenii nu o să iasă cu furcile să îi scoată din birouri. Au acoperit gaura cu banii de la BNM, după care au furat”, a spus Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru unimedia.md.

Președintele PDCM a adăugat că banii vor fi recuperați atunci când în Parlament nu vor mai fi acei care au participat la acest furt.

„Trebuie de văzut cine au fost membrii Guvernului de atunci. Ei încă sunt în Parlament și nu doar din fracțiunea ceea despre care am vorbit (n.r. – a Partidului „Șor”). 

Mai este unul care era consultantul domnului Filat și spunea că totul este bine la Banca de Economii, dar care acum este foarte vocal în Parlament, este „om bun””, a mai spus acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării