main logo
1200

Furculiță: PSRM ar susține un guvern interimat de largă coaliție

Corneliu Furculiță, liderul celei mai mari fracțiuni parlamentare, cea a socialiștilor, a insistat că PSRM vrea alegeri anticipate – dovadă că a provocat actuala demisie a Guvernului Chicu – dar convocarea lor trebuie să respecte prevederile Constituției.

Furculiță: PSRM ar susține un guvern interimat de largă coaliție

„Sau Parlamentul nu aprobă nicio decizie în decurs de 3 luni, sau Parlamentul nu aprobă candidatura la funcția de prim-ministru înaintată cel puțin de două ori de către președintele țării. Eu nu cunosc alte prevederi”, a spus Furculiță într-un interviu cu Europa Liberă, transmite Știri.md.

Corneliu Furculiță a respins ideea ca socialiștii împreună cu aliații informali din Parlament, grupul Pentru Moldova, să-și asume guvernarea, deși ar avea majoritatea necesară. 

Pentru PSRM ar fi însă acceptabilă soluția unui guvern bazat pe o coaliție parlamentară mai largă: „(...) în cazul în care se găsește un consens, o coaliție largă, formată din fracțiunile veridice în Parlament, atunci discutăm”, a mai spus liderul fracțiunii PSRM din Parlament în interviul cu Europa Liberă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării