main logo
1211

Furculiță, despre MAN-ul lui Ceban: Nu am auzit că este un proiect politic

Primarul capitalei, Ion Ceban, „nu a cerut blagoslovire” de la foști colegi atunci când a decid crearea Mișcării Alternativa Națională (MAN), afirmă deputatul BCS, Corneliu Furculiță.

Furculiță, despre MAN-ul lui Ceban: Nu am auzit că e un proiect politicFoto: Igor Dodon/ Facebook

„Ce va face el în continuare – va fi acesta un proiect politic sau va fi o mișcare națională –, ține de d-lui. Probabil, el cunoaște foarte bine, fiindcă Ion Ceban este și un administrator de oraș bun, dar este și un politician exclusiv și care va fi următoarea dezvoltare în cazul dlui Ion Ceban îl privește pe dânsul”, a declarat Furculiță, la Radio Europa Liberă, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Ca să fii blagoslovit, trebuie să ceri blagoslovire. Dacă nu a venit nimeni să o ceară, înseamnă că nici blagoslovire nu a obținut. Îl privește pe d-lui, repet, el este un bun administrator al treburilor în municipiu, ceea ce nu puteți să negați, probabil, căci până în prezent s-au făcut lucruri bune și având aceleași resurse, practic. 

Deci să spui că s-a majorat suma bănească în bugetul municipiului Chișinău, nu, invers. El acum este în opoziție față de precedentul primar care a avut tot timpul sprijinul guvernului, fiindcă au fost alianțele corespunzătoare, dar lucruri se fac în oraș mult mai multe și mai bune cu aceiași bani în buget. 

Corespunzător, asta denotă o gestionare foarte bună și exterminarea unor scheme prin care se duceau banii în alte direcții”, a declarat Furculiță.

Întrebat dacă ar merge în echipa lui Ceban, Furculiță a spus că nu se regăsește în alt partid decât al PSRM.

„Nu, eu pentru mine am o alegere certă – și am repetat-o și în acest studio –, nu mă regăsesc și nu mă voi regăsi niciodată în alt partid decât în Partidul Socialiștilor. 

Este unicul în care eu am fost și unicul în care voi fi, deci, dacă am să plec, am să plec definitiv din politică și din partid”, a adăugat acesta.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că va iniția Alternativa Mișcarea Națională. PAS l-a atacat dur pe Ceban.

Între timp, sociologul Doru Petruți a spus că „Partidul lui Ion Ceban are șanse destule să aibă succes”. În opinia sa, „Mișcarea Alternativă Națională - ca denumire” e o greșeală, însă pe termen scurt și în contextul în care ne aflăm sună bine.

Vicepremierul Andrei Spînu s-a amuzat pe seama anunțului făcut de Ceban privind lansarea Alternativei Mișcarea Națională. 

Comentariu nu s-a lăsat fără reacție din partea deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, care a venit în apărarea primarului capitalei cu următorul comentariu: „Deja ați creat alternativa PLDM-ului. Doar că va ieșit o copie”.

Ulterior, și Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu un comentariu după valul de reacții provocat de anunțul privind lansarea unui proiect politic. Acesta spune că unii au încercat să îl blocheze pe pe toate rețelele de socializare și că „nu le este pe plac adevărul”.

Recent, și Igor Dodon s-a expus asupra MAN. „Va fi mai departe un partid politic sau nu este decizia dumnealui, ca primar noi îl susținem. Timpul o să arate a fost o Mișcare corectă sau nu”, a spus acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării