644
0
Funcționarul ucrainean prins cu diplomă moldovenească falsă, interogat
644
0

La Chişinău ar putea fi interogat un oficial ucrainean de rang înalt, demis pentru falsificarea diplomei de studii superioare din Moldova.

Potrivit agenţiei infotag, despre aceasta scrie mass-media ucraineană.

Potrivit informaţiilor, Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani din Chişinău desfăşoară o investigaţie privind falsificarea documentelor de studii care ar fi fost eliberate de Universitatea Tehnică.

În acest sens, organele de anchetă din RM s-au adresat oficial Procuraturii Generale a Ucrainei cu solicitarea de a acorda permisiunea de a-l interoga pe fostul şef al Inspectoratului de stat pentru arhitectură şi construcţii, Alexei Kudreavţev, precum şi „de a efectua în privinţa acestuia alte acţiuni de anchetă în dosarul privind falsificarea documentelor de stat".

Presa ucraineană scrie faptul că Alexei Kudreavţev a falsificat diploma de învăţământ superior a fost dovedit de Agenţia Naţională de Servicii Publice din Ucraina. În acest sens, pe 12 decembrie, guvernul ucrainean l-a demis pe Kudreavţev pentru falsificarea documentelor. Viorel Bostan, rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei, a cărui diplomă o are Kudreavţev, a declarat autorităţilor ucrainene că „în perioada indicată, Alexei Kudreavţev nu a studiat la această instituţie şi nu a fost eliberată nicio diplomă pe numele său".

Procuratura Ucrainei a acceptat cererea de examinare în conformitate cu tratatele internaţionale privind acordarea asistenţei juridice reciproce. 

Anterior, procurorul general Iurii Luţenko a spus că Inspectoratului de stat pentru arhitectură şi construcţii este „una dintre cele mai corupte structuri de stat". El a subliniat că nu mai intenţionează să accepte corupţia în domeniul construcţiilor, cerând şefilor din industria construcţiilor să-i demită pe cei care creează condiţii pentru primirea de mită.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter