15756
3
Funcționarii publici care au făcut campanie PDM-ului vor fi demiși
15756
3

Secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au slujit intereselor Partidului Dermocrat vor fi demiși din funcție.

Foto: google.com

Un proiect de lege care va permite acest lucru a fost înregistrat astăzi în Parlament, a anunțat premierul Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Aceasta a dat asigurări că secretarii de stat care și-au demonstrat profesionalismul și nu au făcut campanie pentru democrați vor rămâne în funcții.

„Colegii au înregistrat azi la Parlament un proiect de lege în vederea deblocarea activității ministerelor. Știm că în urma restructurării Guvernului, realizată de Guvernul precedent în 2017, au fost create funcții de secretari generali de stat și secretari de stat. Titularii acestor funcții trebuiau să fie funcționari de stat. 

Din păcate, ideea a fost compromisă. Marea majoritate a lor au făcut campanie electorală pentru Partidul Democrat. fără a fi măcar degrevați din funcție. și unii dintre ei slujesc în continuare fostului regim, încercând să submineze activitatea actualului Guvern. 

E nevoie de modificat legea. Pentru cei care nu au încălcat legea, care au demonstrat că sunt profesioniști, vor rămâne. Cei care au fost aduși să slujească regimului și nu cetățenilor, vor pleca. Sperăm că legea va fi adoptată foarte curând în Parlament, ca să putem funcționa normal în acest Executiv”, a declarat premierul.

„Același lucru îl pot spune despre reprezentanții Guvernului în teritoriu. Și acolo sunt personaje care nu au nimic cu interesul public și care nu merită să reprezinte acest Guvern în teritoriu, respectiv vom interveni și aici”, a adăugat Maia Sandu.

Ulterior, aceasta a specificat că, potrivit inițiativei legislative, titularii acestor funcții vor trebui să treacă printr-un concurs repetat. 

„Oamenii care n-au făcut partizanat politic, buni profesioniști, care n-au comis ilegalități, au toate șansele să fie rămână în funcții”, a adăugat ea.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter