main logo
548

Funcția de secretar general la Ministerul Justiției: Candidații au picat

Cancelaria de Stat anunță că niciunul dintre candidații la funcția de secretar general al Ministerului Justiției nu a fost admis la proba scrisă.

Funcția de secretar general la Ministerul Justiției: Candidații au picatFoto: noi.md

Decizia a fost luată după analiza CV-urilor depuse. Potrivit autorităților, aceștia nu au acumulat punctajul minim necesar pentru a fi admis la următoarea etapă a concursului, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.md.

Amintim că, în concurs s-au înscris 5 persoane și anume: Sergiu Balaur, Constantin Bragoi, Mihail Malasevschi, Violeta Melnic și Dinu Vataman.

Sergiu Balaur are o experiență profesională în domeniul juridic de aproximativ 13 ani. Deține licența de avocat din anul 2007, iar în perioada 2013-2015 a fost consilier al ministrului Justiției.

Constantin Bragoi a deținut funcția de director al Centrului de Informații Juridice aproximativ patru ani, până în septembrie anul trecut. Anterior, a fost director al Departamentului de Administrare judecătorească, dar și alte funcții publice. Acesta are peste 15 ani de experiență în serviciul public, dintre care opt în domeniul juridic.

Mihail Malasevschi a fost șef al Cabinetului ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, până la începutul lunii iunie. 

Anterior, a activat în calitate de asistent al Înaltului Consilier al UE în domeniul Justiției, șef al cabinetului președintelui de fracțiune parlamentară și în alte funcții publice. Aceasta are aproximativ 15 ani de experiență în domeniul dreptului.

Violeta Melnic este Doctor în drept și are 13 ani de experiență în domeniul juridic. În prezent este șef al Direcției reprezentare din cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Anterior, a fost funcționar la Ministerul Justiției- cea mai înaltă funcție fiind cea de șef adjunct al Direcției generale Agent guvernamental.

Dinu Vataman este mediator certificat cu zece ani experiență în serviciul public. A fost președinte al Colegiului disciplinar în cadrul Uniunii Executorilor Judecătorești, în perioada 2017-2019, formator la Institutul Național al Justiției și a activat în alte funcții publice.

Prin urmare, concursul pentru ocuparea funcției de secretar general al Ministerului Justiției s-a declarat închis.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării