main logo
2523

Frauda bancară: PSRM, preocupat de ridicarea imunității unor deputați

În contextul în care luni au mai plecat doi deputați din PDM, iar majoritatea parlamentară a rămas cu doar 52 de deputați, PSRM susține că condamnă ferm „acțiunea de corupere politică, pe care o promovează intens grupările oligarhice cu scopul de a distruge majoritatea parlamentară și a demite Guvernul în plină criză pandemică”.

Frauda bancară: PSRM, preocupat de ridicarea imunității unor deputați

Socialiștii se declară preocupați că nu vor fi voturi pentru ridicarea imunității unor deputați implicați în furtul miliardului și le transmit celor din PAS și Platforma DA că sunt cu ochii pe ei, pentru a vedea dacă se aliniază cu Partidul Șor și grupul Pro Moldova pentru a demite guvernul condus de Ion Chicu, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

Socialiștii susțin că se încearcă distrugerea, în această săptămână, a majorității parlamentare pentru a nu putea fi votată o eventuală solicitare a procurorului general de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

„Frica acestora de un Procuror General independent, care se apropie tot mai mult de beneficiarii reali ai furtului miliardului, dar și intenția Guvernului de a întoarce poporului Aeroportul furat, îi face pe aceștia să corupă tot mai mulți politicieni, inclusiv deputați. Se dorește cu tot dinadinsul ca în această săptămână să nu mai existe o majoritate parlamentară, care să poată vota inclusiv o eventuală solicitare a Procurorului General de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc. Grupările oligarhico-criminale fac tot posibilul ca să-și apere astfel imunitatea personală, dar și să-și păstreze miliardele de lei furate de la cetățenii moldoveni, să-și apere Aeroportul Chișinău, furat de la poporul nostru”, se arată într-un comunicat remis de PSRM.

Socialiștii atenționează că „cei care distrug majoritatea parlamentară, cumpărând deputații, cei care vor să arunce țara în haos în perioada crizei pandemice prin demiterea Guvernului Chicu, trebuie să-și asume toată responsabilitatea pentru cele ce se vor întâmpla”.

În context, PSRM punctează că își dorește păstrarea stabilității în țară, dar este gata oricând să meargă la alegeri parlamentare anticipate, precizând că „Parlamentul țării nu mai trebuie să aibă partide oligarhico-criminale”.

Cei din PSRM se adresează formațiunilor PAS și PPDA, precizând că sunt curioși să vadă dacă aceste două formațiuni vor colabora cu „grupurile oligarhice din Parlament – Șor și Pro-Moldova, inclusiv pentru demiterea Guvernului Chicu”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării