main logo
1465

Frauda bancară: Platon va fi audiat în penitenciar de Comisia de anchetă

Comisia parlamentară de investigare a furtului bancar l-a audiat în ajun pe fostul ministru al Economiei (2014-2015), deputatul Andrian Candu, şi intenţionează să-l audieze pe omul de afaceri Veaceslav Platon.

Frauda bancară: Platon, audiat în penitenciar de Comisia de anchetăFoto: tv8.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a anunţat miercuri, la un briefing, preşedintele comisiei, Alexandru Slusari, care a menţionat că "la audieri, Candu a încercat să facă un show ieftin", transmite Știri.md

"El a negat implicarea sa în afaceri cu Iurie Conţev, reprezentantul lui Platon în 2011, care, fiind deja deputat, acţiona din numele companiei private "OTIV Prime". De asemenea, Candu a negat că ştia despre înţelegerile secrete care permiteau efectuarea atacului raider asupra Băncii de Economii. Fostul ministru al Economiei a spus că oferirea garanţiilor de stat în noiembrie 2014 a fost singura soluţie posibilă la acel moment. Cu toate acestea, el a refuzat să răspundă la întrebarea dacă Dorin Drăguţanu este vinovat de situaţia creată", a spus Slusari.

Potrivit lui, întrebat dacă este posibilă retragerea a 1 miliard de dolari din sistemul bancar prin inacţiunea completă a autorităţilor prin intermediul unei scheme criminal, Candu a răspuns "nu".

"Dar noi credem că este posibil. Aceasta este o neglijenţă criminală la cel mai înalt nivel. Până la mijlocul lunii august, vom pregăti o serie de demersuri la procuratură, în primul rând, referitor la acţiunile Ministerului Economiei, Ministerului Finanţelor şi BNM la momentul retragerii banilor. Iar până la începutul lunii septembrie, vom prezenta raportul final al comisiei", a promis Slusari.

El a menţionat că comisia intenţionează să-l audieze pe fostul ministru al Finanţelor, Anatol Arapu, şi pe fostul procuror general Corneliu Gurin. Joi, comisia va merge la penitenciarul nr. 13 pentru a-l audia pe omul de afaceri Veaceslav Platon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării