main logo
763

Frauda bancară. Dodon: Salut votul deputaților PSRM și PDM privind reducerea poverii

Salut votul responsabil al deputaților PSRM și PDM, care au susținut inițiativa mea privind reducerea poverii miliardului furat de pe umerii cetățenilor.

Frauda bancară. Dodon: Salut votul PSRM și PDM privind reducerea poveriiFoto: facebook.com/IgorDodon

Declarația îi aparține lui Igor Dodon, care spune că astfel vor rămâne mai mulți bani la buget, iar acest lucru va permite alocarea finanțelor pentru realizarea unor acțiuni care să aducă beneficii directe cetățenilor, pentru salarii și pensii mai bune, transmite Știri.md

"Este doar un prim pas, urmează să găsim și alte soluții pentru ca cetățenii să nu mai plătească nimic pentru pagubele provocate de frauda bancară. În același timp, vor fi continuate în modul cel mai ferm acțiunile privind tragerea la răspundere a celor care au generat acest furt imens, care a pus în pericol siguranța țării", susține Dodon. 

Totodată, șeful statului regretă că deputații aparținând PAS și PPDA s-au asociat cu deputații lui Șor și Candu în Parlament, votând împotrivă ca povara miliardului să fie scoasă de pe umerii cetățenilor.

"Acest lucru arată că se configurează într-un mod obscur o nouă coaliție în Parlament, una care încearcă să-i protejeze pe cei care au furat miliardul, în schimbul altor înțelegeri politice ascunse", afirmă președintele. 

Totodată, Igor Dodon, referindu-se la speculațiile vehiculate de unii deputați, a precizat acești bani au fost furați prin intermediul sistemului bancar, dovadă și evoluțiile recente din dosarul instrumentat de Procuratura Generală.

"Trebuie să plătească cei care au furat și cei care au permis furtul, nu cetățenii! Iar la viitoarele alegeri sunt sigur că vor plăti electoral și toți cei care au votat astăzi împotriva acestei inițiative", a conchis Dodon. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării