main logo
1077

Frauda bancară. Deputat PAS: Dodon spune aceeași minciună ca Plahotniuc

După ce Igor Dodon a ieșit azi în fața presei și a făcut declarații după ședința Consiliului de Securitate, un deputat PAS l-a acuzat de miciuni.

Frauda bancară. Deputat PAS: Dodon spune aceeași minciună ca PlahotniucFoto: tvrmoldova.md

Astfel, Dumitru Alaiba susține că una e copiată de la Plahotniuc, dar alta e inventată, și totul după ce Dodon a prezentat cifre despre recuperarea miliardului, transmite Știri.md

"Domnul Dodon ne-a informat azi că din miliardul de Dolari furat din sistemul bancar „6,3 miliarde de lei au fost recuperat+sechestrat”. Din acestea, cică, 2,5 miliarde sunt deja încasate în buget și pe restul banilor (3,8 miliarde) sunt aplicate sechestre. Două minciuni. Una copiată de la Plahotniuc, alta nouă, inventată de Dodoni: 

1. Cu 2,5 miliarde - e vorba în mare parte, din nou, de veniturile din lichidarea celor trei bănci ale lui Șor. Noi din 2017 vorbim pe silabe, explicăm că veniturile din lichidare (vândute sedii, mașini, etc) nu pot fi „active recuperate”. Poți vinde toate clădirile BEM, dar miliardul va rămâne furat și nerecuperat. Dodon spune aceeași minciună pe care o spunea Plahotniuc. 

2. Restul - sechestre de 3,8 miliarde lei. E o minciună gogonată să numești sechestrul „active recuperate”. După ce se pune sechestru urmează o birocrație întreagă prin judecăți până banii sunt confiscați și încasați în buget. Deseori sechestrele sunt pur și simplu scoase și banii revin la proprietar", a spus Alaiba. 

Astfel, deputat susține că e posibil acest lucru și în cazul în care "aplici sechestrul, Dodon raportează 6,3 miliarde și scoți sechestrul".

"Așa minciună nici Plahotniuc nu a îndrăznit să spună. Unde-i miliardul, domnule Dodon? Mințiți mai ceva ca Plahotniuc. O fi tentant să îți iei ție ceea ce deja e furat, oricum", a conchis Dumitru Alaiba.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării