main logo
1348

Frauda bancară. Alaiba: Plahotniuc și Șor să fie audiați prin Skype

Deputatul Dumitru Alaiba a găsit o soluție prin care Vlad Plahotniuc și Ilan Șor ar putea fi audiați privind furtul miliardului.

Frauda bancară. Alaiba: Plahotniuc și Șor să fie audiați prin SkypeColaj: Știri.md

Alaiba susține că cei doi pot fi audiați prin Skype, dat fiind faptul că au fugit din țară și nu au de gând să revină în timpul apropiat, transmite Știri.md

"În ultimile luni, în cadrul Comisiei pentru investigarea furtului miliardului, condusă de Dl Alexandru Slusari, în care sunt și eu membru, au fost audiați mai mulți demnitari - foști și actuali. Platon, Filat, Drăguțanu, Leancă, Candu, Chetraru, Gurin și mulți, mulți alții. Lista este lungă.

Totuși, sunt doi cetățeni care nu au fost audiați și care trebuiesc obligatoriu audiați. Vorbesc de Plahotniuc și Șor.

Știu că sunt fugiți din țară și nu sper să revină de dragul audierilor. Dar noroc de tehnologiile secolului 21. Putem și prin skype, la urma urmei. Este important să îi audiem și pe ei. Sunt sigur că au multe de povestit, iar noi avem foarte multe întrebări anume la ei. Declarațiile lor trebuie să figureze în raport. Dacă, se cred cumva nevinovați, asta este o ocazie să ofere o explicație care va figura, într-un fel sau altul, într-un raport oficial.

Îi încurajez să se autosesizeze și să ia legătura cu președintele comisiei pentru a stabili o zi și o oră. Noi suntem ocupați, dar pentru asta timp găsim. Agenda lor, presupun, e ceva mai liberă", se arată în postarea lui Alaiba. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării