1061
0
Frauda bancară. Alaiba: Plahotniuc și Șor să fie audiați prin Skype
1061
0

Deputatul Dumitru Alaiba a găsit o soluție prin care Vlad Plahotniuc și Ilan Șor ar putea fi audiați privind furtul miliardului.

Colaj: Știri.md

Alaiba susține că cei doi pot fi audiați prin Skype, dat fiind faptul că au fugit din țară și nu au de gând să revină în timpul apropiat, transmite Știri.md

"În ultimile luni, în cadrul Comisiei pentru investigarea furtului miliardului, condusă de Dl Alexandru Slusari, în care sunt și eu membru, au fost audiați mai mulți demnitari - foști și actuali. Platon, Filat, Drăguțanu, Leancă, Candu, Chetraru, Gurin și mulți, mulți alții. Lista este lungă.

Totuși, sunt doi cetățeni care nu au fost audiați și care trebuiesc obligatoriu audiați. Vorbesc de Plahotniuc și Șor.

Știu că sunt fugiți din țară și nu sper să revină de dragul audierilor. Dar noroc de tehnologiile secolului 21. Putem și prin skype, la urma urmei. Este important să îi audiem și pe ei. Sunt sigur că au multe de povestit, iar noi avem foarte multe întrebări anume la ei. Declarațiile lor trebuie să figureze în raport. Dacă, se cred cumva nevinovați, asta este o ocazie să ofere o explicație care va figura, într-un fel sau altul, într-un raport oficial.

Îi încurajez să se autosesizeze și să ia legătura cu președintele comisiei pentru a stabili o zi și o oră. Noi suntem ocupați, dar pentru asta timp găsim. Agenda lor, presupun, e ceva mai liberă", se arată în postarea lui Alaiba. 

Citește și
article image
Maia Sandu: E mare păcat că Plahotniuc a furat frecvenţa...
2
1285
article image
Sandu: SUA vor sprijini Moldova privind dosarul fraudei...
1
179
article image
Sandu, despre confiscarea proprietăților lui Plahotniuc...
4
3736
article image
Directorul Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, a...
0
247