main logo
539

Franța este îngrijorată în privința anulării alegerilor din Chișinău

Franţa şi Uniunea Europeană sunt îngrijorate în ceea ce privește respectul democraţiei şi statului de drept după invalidarea rezultatelor alegerilor primarului Chişinăului.

Franța este îngrijorată în privința anulării alegerilor din Chișinău

Această opinie intenţionează să o prezinte conducerii Moldovei şefa Direcţiei Europa Continentală a Ministerului Europei şi Afacerilor Externe al Franţei, Florence Mangin, care a sosit luni într-o vizită de lucru la Chişinău, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

Potrivit agenţiei infotag cu referire la surse din cadrul Ambasadei franceze, această vizită va fi o ocazie de a reafirma dorinţa Franţei de a rămâne un prieten apropiat, un partener politic, economic şi cultural important al Republicii Moldova pe calea reformelor prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE. 

În cadrul vizitei, diplomatul va avea întrevederi cu viceprim-ministrul pentru integrarea europeană, Iurie Leancă, cu preşedinta Comisiei Afaceri Externe şi Integrare Europeană a Parlamentului, Violeta Ivanov, cu secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean.

Totodată, diplomatul se va întâlni cu reprezentantul PSRM, Ion Ceban, cu liderul PAS, Maia Sandu, preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, cu reprezentantul PLDM, Vadim Pistrinciuc.

De asemenea, Florence Mangin va face un schimb de opinii cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, asupra procesului actual de negocieri cu Transnistria şi va comunica cu politologi şi reprezentanţi ai societăţii civile din Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării