main logo
450

Fracțiunea PL din CMC: Deficit de peste un miliard de lei la bugetul Chișinăului în 2019

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) susține că în anul 2019 bugetul municipiului Chișinău va avea un deficit de peste un miliard de lei.

PL: Deficit de peste un miliard de lei la bugetul Chișinăului în 2019

Potrivit liberalilor, va crește deficitul din motiv că veniturile pentru 2019 sunt prognozate în descreștere cu 3%, iar cheltuielile cresc cu peste 11% comparativ cu indicatorii pentru anul 2018, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

De asemenea, formațiunea pune sub semnul întrebării aproximativ 750 mln de lei pentru care se propune a fi drept surse: 543 mln din împrumuturi interne; 110 mln din vânzarea de apartamente, terenuri; 100 mln va fi acoperit din soldul la începutul anului.

În acest sens, liberalii au venit cu două solicitări:

1. Pe parcursul săptămânii curente să fie expediate demersurile către Legislativ și Ministerul Finanțelor în vederea argumentării necesității suplinirii Transferurilor cu Destinație Specială în primul rând pentru ramura învățământului, dar și pentru celelalte domenii. Acestea urmând a fi revizuite pentru toate localitățile, ori de altfel acea reforma salarială anunțată cu mare fast va rămâne doar pe hârtie

2. Pentru ziua de vineri, 16 noiembrie, ora 10, solicităm organizarea Dezbaterilor publice cu prezentarea informațiilor pe fiecare subdiviziune în parte privind necesitățile pentru 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării