19 sep, 2019 13:48
8 091
4

Fotografia virală de la PDM. Cine și de ce se închină la Filip

19 sep, 2019 13:48
8 091
4

La 7 septembrie curent, la Chișinău, s-a desfășurat Congresul al IX-lea extraordinar al Partidului Democrat din Moldova (PDM), iar ex-premierul Pavel Filip a fost ales în funcția de președinte al formațiunii.

Fotografia virală de la PDM. Cine și de ce se închină la FilipFoto: stopfals.md

A doua zi în rețelele sociale a devenit virală imaginea, în care apare noul lider PDM cu un buchet de flori în mâini, iar în fața lui aparent “se închină” câțiva fruntași ai formațiunii, transmite Știri.md cu referire la Stopfals.md.

Mai mulți lideri de opinie și politicieni au distribuit fotografia, însoțind-o cu comentarii caustice în care lasă să se înțeleagă că membrii PDM într-adevăr i se închină noului conducător. 

În realitate, poza a surprins momentul când delegații congresului PDM se așezau pe scaune, iar afirmația că aceștia i se închină lui Pavel Filip nu corespunde adevărului.

Deputata Maria Ciobanu a publicat fotografia însoțită de următorul comentariu: “Nu, această fotografie nu este din Coreea de Nord. Ea este de la congresul extraordinar al PDM! Așa se înclină Cebotari, Candu, Diacov și Jizdan în fața noului "vojdi" Filip...”. 

Poza respectivă a provocat discuții aprinse în rândul utilizatorilor de Internet, majoritatea cu tentă negativă, fiind criticați sau ironizați Pavel Filip, membrii PDM etc.  

Fotografia a acumulat sute de aprecieri, distribuiri și comentarii, iar foarte multe persoane care au comentat au înțeles că într-adevăr, fruntașii PDM „i se închină” lui Pavel Filip. Aceeași poză a fost folosită și de unele portaluri informative și site-uri, la articolele despre congresul PDM.

În realitate, din secvențele video de la congresul PDM (minutul 2:35:55) se poate observa cum Pavel Filip coboară de pe scenă cu un buchet de flori în mână, fiind aplaudat de participanți, iar momentul surprins în poza e atunci când fruntașii partidului – Dumitru Diacov, Andrian Candu și Vladimir Cebotari, de fapt, se așezau pe scaune.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter