main logo
602

Fostul ministru al Transporturilor candidează în circumscripția Călărași

Ex-ministrul al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, va participa la scrutinul din 24 februarie 2019.

Fostul ministru al Transporturilor candidează în circumscripția CălărașiFostul ministru al Transporturilor candidează în circumscripția Călărași

Acesta și-a înregistrat deja grupul de inițiativă și a purces la colectarea semnăturilor, transmite Știri.md.

Potrivit unei postări pe pagina sa de facebook, Chirinciuc va candida pe circumscripția uninominală nr.15 din Călărași.

„Această circumscripție are 65522 de cetățeni cu drept de vot. Pe absoluta majoritate dintre ei îi cunosc. Pot spune chiar că-mi sunt prieteni de-o viață. Împreună cu ei am elaborat proiecte în vederea edificării unei noi infrastructuri a localităților, eu fiind ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor”, a spus Iurie Chirinciuc.

Totodată, ex-ministru a explicat și de ce a luat decizia de a participa la alegeri. 

„Răspunsul e simplu. Dar, cu toate acestea, el presupune o enormă responsabilitate pe care mi-o asum, conștient fiind de faptul că scrutinul din 24 februarie reprezintă ultima șansă de a ne integra în UE prin București, împreună cu țara”, afirmă candidatul.

Chrinciuc își propune să schimbe „la față” localitățile din circumscripția nr. 15.

„E vorba de schimbarea la față a localităților din această circumscripție, dar nu numai. Vrem ca prin proiectele implementate să oferim întregii republici un exemplu de conlucrare rodnică între autoritățile centrale și locale, astfel ca să realizăm o schimbare de mentalitate a populației care mai crede încă în himera comunismului de altădată. Mai concret – vrem să apropiem aceste localități de UE și România implementând Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate. Aria de cooperare cuprinde judeţele Botoșani, Iași, Vaslui , Galați, iar în R. Moldova întreg teritoriul ei. Bugetul programului este de 89.1 milioane euro. De menționat că eu am început implementarea acestui proiect menirea căruia este de a șterge hotarele între frați și de a transforma spațiul românesc din est într-o regiune prosperă. Am adus doar un exemplu că voi fi, ca și până acum, om al faptelor concrete”, a mai menționat ex-ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării