main logo
805

Fostul ministru al Transporturilor ar putea fi dat în căutare

Deși acum trei luni fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, acesta este în continuare în libertate.

Fostul ministru al Transporturilor ar putea fi dat în căutare

Chiar dacă decizia prin care Chirinciuc a fost condamnat a devenit executorie încă acum șase săptămâni, un mandat de căutare pe numele fostului ministru nu a fost încă emis, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Potrivit sursei citate, conform agendei ședințelor de judecată de la Judecătoria Chișinău, o ședință în acest sens este programată abia la 20 august, atunci când instanța urmează să examineze cererea cu privire la declararea lui Chirinciuc în căutare.

În luna mai Curtea de Apel Chişinău  a examinat contestaţiile părţilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care Chirinciuc fusese condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Potrivit Procuraturii Generale, fostul ministru a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice, timp de 5 ani.

Tot miercuri, instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de 2 ani de detenţie.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Chirinciuc, împreună cu şefii a două companii de construcţii au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării