main logo
645

Fostul consilier al lui Leancă, numit secretar de stat la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are un nou secretar de stat. Este vorba de Vladislav Kulminski, fost consilier al ex-premierului Iurie Leancă.

Fostul consilier al lui Leancă, numit secretar de stat la MAEIEFoto: protv.md

Vladislav Kulminski este un expert în domeniul analizei politice, planificării strategice, bunei guvernări și soluționării conflictelor, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

A activat în cadrul Băncii Mondiale, ocupându-se de reforma sectorului administrației publice din Moldova. Ulterior, în perioada în care Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Kulminski a fost consilier superior al prim-ministrului Iurie Leancă, conducând departamentul intern de planificare strategică.

A elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor din regiune, inclusiv programe de măsuri de consolidare a încrederii, și a lucrat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova.

A absolvit Școala superioară de administrare publică Maxwell din SUA. 

Este absolvent al programelor Fulbright și John Smith și al Programului pentru tineri lideri ai Conferinței de securitate de la München.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării