main logo
500

Fost șef din Transnistria: Alegerile din Moldova au fost o farsă

Pe 24 februarie, în Moldova nu au avut loc alegeri, ci „o farsă absolut ".

Fost șef din Transnistria: Alegerile din Moldova au fost o farsă

Această opinie a fost exprimată de fostul ministru de externe al autoproclamatei RMN, Valerii Liţkai, în cadrul şedinţei clubului de discuţii de la Tiraspol, dedicat "rezultatelor alegerilor parlamentare din Republica Moldova şi influenţei lor asupra proceselor regionale".

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul organizatorului discuţiilor, Institutul de cercetări socio-politice şi dezvoltare regională, el este convins că "rezultatele alegerilor din Moldova au fost previzibile încă cu un an şi jumătate înainte de a fi organizate", transmite Știri.md.

"Particularitatea politicii moldoveneşti este ca o ceaţă absolută pe deasupra mlaştinii. Nimeni nu trebuie să înţeleagă ce s-a întâmplat şi ce să facă. Acest lucru îl ştiu doar vreo cinci-şapte persoane care, vorbind la figurat, stau lângă butoi la Chişinău. Acolo toţi fac înţelegeri. Noi suntem la mâna escrocilor. Dodon, văzând după sondajele de opinie că ar putea lua mai multe voturi, a cam frânat", susţine Liţkai. 

Potrivit lui, Moldova a devenit pentru Rusia un "Vietnam geopolitic".

"Un stat atât de mare ca SUA a suferit înfrângere în Vietnam... Şi aici [referitor la Moldova] ar trebui să ciulim urechile, inclusiv Moscova. Eu i-aş trimite pe toţi consilierii, experţi şi alţii care lucrează în domeniul Moldovei, să zicem, într-o regiune din Extremul Orient. Aici, pe direcţia Moldovei, ei ar arăta o incompetenţă totală. Cu 60% din sprijinul populaţiei, au primit ceea ce au primit", a spus expertul.

Comentând alegerea în Parlament a doi deputaţi din circumscripţiile uninominale pentru Transnistria, Liţkai a calificat acest lucru drept crearea pentru Moldova a "unei baze legale pentru reintegrare".

"Cred că în Parlamentul Republicii Moldova va fi creată o comisie pentru Transnistria, care va fi condusă de aceşti deputaţi. Se va găsi şi un anumit număr de oameni care, de exemplu, s-au născut în Transnistria, care vor fi atraşi în această comisie. Peste un timp, membrii acesteia vor apărea în Duma de Stat a Federaţiei Ruse şi vor spune: "Băieţi, păi noi suntem transnistreni!". Aceştia vor apărea şi în Rada Supremă a Ucrainei, unde vor fi întâlniţi cu urale, vor veni în Parlamentul European. Totodată, aceşti doi deputaţi vor veni în Transnistria la alegătorii lor. Şi numai să încerci să nu-i laşi să intre", a spus Liţkai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării