main logo
1811

Fost premier, despre Andrei Năstase și Maia Sandu la prezidențiale

Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, susține că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a anunțat că va participa în calitate de candidat la scrutinul prezidențial din noiembrie, trebuie să se retragă din cursa electorală, în favoarea candidatei PAS, Maia Sandu.

Fost premier, despre Andrei Năstase și Maia Sandu la prezidențialeFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de Sturza în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

Potrivit lui Sturza, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, „are dreptate să fie supărat pe Maia Sandu”, însă acesta trebuie să se retragă din cursa pentru funcția de președinte în favoarea liderei PAS, dar și pentru „a-și salva partidul politic pe care îl conduce”.

„Andrei Năstase are dreptate să fie supărat pe Maia Sandu, are tot dreptul să fie supărat. Noi trebuie să apreciem la justa valoare contribuția domnului Năstase la ceea că noi avem astăzi în Republica Moldova, nu-l avem pe Plahotniuc, iar regimul lui Dodon este decât o copie a regimului Plahotniuc. În politică nu există dragoste, obligație, există o conjunctură, iar asta trebuie să înțeleagă dumnealui.

Mi-aș fi dorit să încercăm să-i punem împreună, pentru că dacă continua în această tonalitate, în toamnă vom avea un război, nu între opoziție și Dodon ci vom avea un război în opoziție. Andrei Năstase este un politician de 3 %, va face o mare defavoare partidului dacă merge mai departe, este pe cale să nu mai intre în Parlament. Candidatul de dreapta este Maia Sandu, așa a fost soarta să fie ea candidatul la aceste alegeri. Ar fi un caz ideal ca domnul Năstase să facă un pas în spate, să nu candideze, să susțină candidatura pe dreapta. Așa, el cel puțin salvează partidul. Ar putea ajunge la o înțelegere. 

Dumnealui ar mai avea șanse în anumite condiții, Maia Sandu să câștige alegerile prezidențiale, iar după asta să fie alegeri parlamentare anticipate, unde ei vor merge împreună și vor face un scor foarte bun. Astfel, o să fie capabili să impună un nou guvern și o nouă formulă de guvernare, unde partidul Platforma DA și domnul Năstase o să poată să aibă un loc destul de decent. Asta doar în condițiile în care domnul Năstase nu va participa la alegeri, iar discuțiile să aibă loc în timpul apropiat. Dacă el joacă inteligent și joacă nu așa cum așteaptă secta lui și dacă ar face un pas în întâmpinarea așteptărilor oamenilor, a votanților de centru-dreapta, atunci el are un viitor.

Mesajul lui nu va fi anti-Dodon, ci va fi anti-Maia Sandu, eu anticipez și văd că așa va fi.

Maia Sandu nu este un candidat, este un fenomen. Trebuie să susținem acest fenomen, să câștigăm aceste alegeri, iar ea trebuie să înțeleagă și să întindă o mână de ajutor”, a declarat Ion Sturza.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării