main logo
1274

Fost oficial: Dodon a încălcat Constituția când l-a invitat pe Șoigu

Fostul secretar de stat al ministerului Apărării, Dumitru Mînzarari, îl acuză pe şeful statului, Igor Dodon, că a încălcat Costituţia atunci când l-a invitat pe ministrul rus al Apărării, Dumitru Şoigu, în Moldova.

Fost oficial: Dodon a încălcat Constituția când l-a invitat pe Șoigu

Potrivit agenţiei Infotag despre aceasta el a scris într-un mesaj pe reţelele de socializare, transmite Știri.md.

Potrivit lui, Legea Supremă stabileşte că politica externă este prerogativa Guvernului şi nicidecum a Preşedinţiei. 

În acest sens, potrivit lui Mînzarari, acţiunile lui Dodon contravin principiilor separării puterii în stat. 

De asemenea, Dumitru Mînzarari a menţionat că vizita unui membru al unui guvern străin ţine de politica externă a ţării. 

"Igor Dodon nu are voie să invite oficial în ţară un ministru al Apărării chiar dacă este comandantul suprem. În afară de protejarea ţării de agresiune, adică comandant suprem pe timp de război, şeful statului nu are nimic nici cu apărarea - e la fel prerogativa Guvernului", a scris Mînzarari pe facebook. 

Mai mult, fostul secretar de stat al ministerului Apărării este de părere că şeful statului intenţionat a sfidat autoritatea Guvernului pentru a-şi lărgi influenţa.

"E un precedent periculos şi nu trebuie lăsat fără răspuns. Acest lucru subminează nu doar securitatea statului, prin erodarea autorităţii ramurii executive, dar şi autoritatea ACUM înainte de alegerile locale, pentru că îi face să arate slabi prin acest pas", a mai scris Mînzarari.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării