main logo
1510

Fost ministru în Guvernul Sandu: Lăsați concursurile primitive

Stanislav Pavlovschi, care a deținut timp de două săptămâni funcția de ministru al Justiției în Guvernul Maiei Sandu vine cu un sfat pentru guvernanți să nu mai organizeze concursuri pentru funcțiile cheie în stat.

Fost ministru în Guvernul Sandu: Lăsați concursurile primitiveFoto: fb.com

Potrivit lui, aceasta este cea mai mare eroare și sugerează utilizarea unor metode moderne pentru desemnarea candidaților profesioniști și eventual să se adreseze la HR-companii, dacă nu pot găsi singuri persoanele potrivite, transmite Știri.md.

„Un sfat pentru guvernanți. Sper că nu voi supăra pe nimeni…Organizarea de concursuri pentru funcții-cheie în stat este o eroare! Concursurile pot fi desfășurate în privința funcțiilor de executant, nu în privința primelor persoane, care determină politicile statului în diverse domenii…Nicăieri în lume nu se face așa ceva! Ați văzut măcar o dată un concurs la funcția de judecător la Curtea Supremă a SUA? Sau la funcția de director CIA? Sau la funcția de director FBI?

Soluția este alta. Aveți nevoie de o banală listă de rezervă, în care vor fi incluse mai multe persoane notorii. Faceți un efort, întocmiți această listă. Țara este foarte mică și se vede foarte bine cine și ce prezintă. Învățați, vă rog, să discutați cu oamenii. Aroganța și îngâmfarea voastră a devenit deja emblematică și iritantă pentru societate!

Oare nu vă dați seama că nicio persoană cu demnitate nu poate participa în concursurile voastre, care nu prezintă altceva decât o ușă din spate, prin care reprezentanții vechii guvernări au o minunată posibilitate să acceadă la putere?

Ați auzit ceva de politică de cadre? Sau de head-hunting? Dacă nu sunteți capabili să găsiți persoane potrivite, adresați-vă la HR-companii! Utilizați experiența ONU, EU, dați posibilitatea oamenilor să-și creeze profiluri în diverse domenii, din care apoi veți alege candidații! Utilizați metode moderne! Lăsați, vă rog, concursurile voastre primitive, care nu prezintă decât un eșec total, pentru care veți fi dur taxați!

Ați asumat răspundere pentru guvernarea țării. Soarta poporului este în mâinile voastre! Poporul așteaptă din 24 februarie încoace. Cinci luni deja”, a scris Pavlovschi pe facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării