main logo
2366

Fost deputat PDM condamnat la închisoare, achitat de Curtea de Apel

Curtea de Apel din Chișinău a decis la 19 iunie curent, în favoarea fostului deputat din fracțiunea Partidului Democrat, Iurie Bolboceanu, care anterior fusese condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei, scrie „Kommersant“.

Fost deputat PDM condamnat la închisoare, achitat de Curtea de Apel

Potrivit sursei, acesta ar fi fost achitat dintr-un motiv legat de chestiuni procedurale, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Contactat de newsmaker.md, unul dintre avocații lui Bolboceanu a refuzat să confirme sau să infirme dacă clientul său a fost achitat, dar a comunicat că „se duce acasă mulțumit”.

Potrivit unui comunicat emis de PCCOCS, Boboceanu a fost arestat în martie 2017, fiind învinuit de spionaj și trădare de patrie, după ce ar fi furnizat informații cu caracter secret de stat Federației Ruse.

Bolboceanu era acuzat de faptul, că fiind racolat de către ofițerii Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse, (GRU), ce constituie un serviciu de spionaj străin, în perioada 5 octombrie 2016 – 17 martie 2017, urmărind un scop material, la însărcinarea acestora, a cules, precum și a livrat informații de interes național, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova.

În prima instanță, Iurie Bolboceanu a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării