main logo
972

Forumul tineretul PDM, la Vatra. Surse: Se pregătesc de manifestații

Mobilizare maximă a întregii echipe a Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Forumul tineretul PDM, la Vatra. Surse: Se pregătesc de manifestațiiFoto: facebook.com

Astăzi, 2 iunie, a avut loc o forumul tineretului republican PDM. Sute de membri ce fac parte din organizaţiile PDM din toată ţara s-au adunat la complexul etno-cultural Vatra, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, să ne ofere mai multe detalii despre eveniment, ne-a spus că va publica un comunicat în acest sens mai târziu, însă, pe rețelele de socializare apar zeci de imagini video și poze ce demonstrează marea adunare a Tinerilor Democrați.


Potrivit unor surse Unimedia, care au solicitat să le păstrăm anonimatul, în cadrul ședinței de astăzi a activului PDM, susținătorii PDM ar fi fost mobilizați ca la manifestațiile, ce urmează să aibă loc în centrul capitalei, să se ceară candidatura lui Plahotniuc la funcția de prim-ministru a Republicii Moldova.

„S-a convenit ca pe 5 iunie să se aducă 50.000 de oameni, ca să înconjoare Parlamentul și să forțeze deputații să-l voteze pe Plahotniuc prim-ministru”, ne-a declarat sursa.

De menționat că începând cu ziua de miercuri, 5 iunie, și până duminică, 9 iunie, PD va organiza un miting în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) sub formă de întâlniri publice cu electoratul, la care vor participa circa 50 de mii de persoane.

Potrivit programului de întruniri de pe site-ul Primăriei Chișinău, manifestațiile se preconizează a fi desfășurate în Piața Marii Adunări Naționale, în fața Parlamentului și Președinției, între orele 09:00 și 00:00, în toate cele cinci zile.

Un anunț oficial despre eveniment, deocamdată, nu a fost făcut de către democrați.

Solicitat de Ziarul de Gardă să ofere detalii despre mitingul pentru care PDM a rezervat Piața Marii Adunări Naționale, deputatul Sergiu Sîrbu, tot el unul dintre vicepreședinții formațiunii, a spus că încă este prematur să vorbim despre tipul și scopul întrunirii.

„Într-adevăr Partidul Democrat a depus o astfel de declarație prealabilă la primărie, dar mai multe detalii, ce fel de întrunire, cu ce scop, evident că în acest moment nu vă pot da deoarece sunt niște detalii organizatorice. O să fie o surpriză plăcută pentru toată lumea”, a comunicat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării