main logo
816

Flenchea, despre alertele cu bombă: Amenințări la adresa securității

Alertele cu bombă, care au devenit practic zilnice, nu sunt doar niște incidente izolate. Toate aceste mesaje pe care le primesc autoritățile despre minarea instituțiilor de stat sunt amenințări la adresa securității naționale.

Flenchea, despre alertele cu bombă: Amenințări la adresa securitățiiFoto: tv8.md

Cel puțin așa consideră ex-vicepremierul Alexandru Flenchea, invitat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, transmite Știri.md.

„Nimeni nu poate să creadă că sunt doar niște incidente izolate, pentru că nu sunt. Evident că stau aceiași oameni, grup de persoane care urmăresc reacția de răspuns, care creează senzația de insecuritate și vor să inducă panică în societate”, a declarat Flenchea.

De asemenea, ex-vicepremierul pentru Reintegrare susține că cel mai important lucru care ar trebui să se întâmple ar fi reacția de răspuns și aprecierile autorităților cu privire la toate aceste alerte.

„Cel mai important, vrem să vedem și să auzim aprecierile autorităților. Ce fac și cum tratează aceste incidente? Ce fac pentru a le investiga? Cel mai important, ce vor întreprinde pentru a ne asigura securitatea noastră, pentru că evident sunt amenințări la adresa securității noastre”, mai adăugat Flenchea.

Totodată, Flenchea susține că, pentru a fi pregătiți pentru diferite situații de risc la adresa securității țării noastre, trebuie să gândim mai larg și să ținem cont de contextul politic regional.

„Transnistria poate lua decizii de sine stătător. Transnistria are o margine de manevre. Cei de la Tiraspol știu liniile roșii, pentru că oricum sarcinile de administrare pe interior le aveau ei. Deciziile de securitate și mari câteodată sunt controlate la Moscova. Examinând toate scenariile și pregătindu-ne pentru diferite situații de risc și amenințări directe la adresa securității noastre, trebuie să gândim mult mai larg și să ținem cont și de contextul politic regional”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării