main logo
872

Flashmob cu facturi la Președinție. Partidul Șor critică scumpirile la gaz

Deputați ai Partidului „ȘOR”, consilieri municipali și simpatizanți ai formațiunii au organizat vineri, 21 ianuarie, în fața Președinției, un flashmob împotriva facturilor mari pentru gazele naturale.

Flashmob la Președinție. Partidul Șor critică scumpirile la gaz

Echipați cu pancarte, participanții la flashmob au scandat lozinci antiguvernamentale: „Demisia!”, „Vremuri bune pentru voi, vremuri grele pentru noi”, „Jos Maia Sandu!”.

Deputatul Marina Tauber a declarat că oamenii nu mai pot face față crizelor provocate de acțiunile, inacțiunile și incompetența actualei puteri, a Guvernului, care trebuie demis cât mai curând.

„Am venit astăzi aici pentru a-i cere președintelui țării rezolvarea problemelor cetățenilor, în special celor ce țin de imposibilitatea achitării facturilor pentru gazele naturale și pe care oamenii nu au cu ce să le plătească. Din ce în ce mai mulți cetățeni vin la oficiile noastre și se plâng că nu mai sunt în stare să-și achite facturile de întreținere. Prețurile cresc în fiecare zi. Noi nu mai știm ce să le spunem oamenilor, pentru că toate propunerile fracțiunii echipei Partidului „ȘOR” și ale liderului nostru, Ilan Șor, nu sunt acceptate în Parlament. Opoziția nu este auzită”, a declarat deputatul Marina Tauber.

„Facturile pe care le primim ne îngrozesc. Nu doar pensionarii, ci și multe familii care nu au un loc de muncă întâmpină mari dificultăți pentru a le achita. Mergem în multe localități din țară și, dacă până nu demult oamenii erau bucuroși că locuințele lor au fost conectate la rețeaua de alimentare cu gaze, acum ei sunt nevoiți să renunțe și să revină la metodele vechi de încălzire. Locuitorii din orașe nu pot face însă acest lucru, iar criza energetică continuă. Oamenii nu merită această bătaie de joc la adresa lor”, a adăugat deputatul Reghina Apostolova.

„Maia Sandu, vă solicităm să ieșiți din zona de confort și să vă apucați, în sfârșit, de treabă și de soluționarea problemelor oamenilor. Ajunge să vă jucați de-a geopolitica. E timpul să vă întoarceți cu fața către cetățeni”, a spus Vadim Fotescu.

La flashmob au participat și consilierii municipali din partea Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenko și Serghei Burgudji, care au afirmat următoarele:

„Maia Sandu stă într-un birou cald și își bea cafeaua. Noi luptăm pentru drepturile oamenilor. Am dat citire, ieri, în sala de ședințe a Consiliului Municipal Chișinău unei declarații, prin care am pledat pentru acordarea unui vot de neîncredere Guvernului Gavrilița, care a fost susținut de mai mulți consilieri din Capitală. Vom merge în raioane, ca să discutăm cu reprezentanții autorităților locale, pentru a susține inițiativa noastră de a demite acest Executiv. Demisia!”.

„PAS cu pas ne duc țara în impas. Astăzi, am ieșit în număr mic în stradă, în curând vom fi mii. Nemulțumirea oamenilor este foarte mare. Pensionari, familii tinere, persoane cu dizabilități nu au cu ce să-și plătească facturile. În calitate de consilier municipal Chișinău, am solicitat reexaminarea acordării ajutorului social pentru persoanele vulnerabile”, a precizat Serghei Burgudji.

Amintim că fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” a depus, la Parlament, o inițiativă legislativă prin care a cerut compensarea integrală a diferenței de tarif pentru gazele naturale, pentru toți consumatorii. Inițiativa a fost, însă, respinsă de mai multe ori de majoritatea parlamentară a PAS.

Totodată, deputații Partidului „ȘOR” au solicitat să fie interzisă prin lege deconectarea de la rețeaua de gaze naturale a consumatorilor care nu-și achită la timp facturile, pe perioada sezonului rece și a situației de urgență.

Ca urmare a scumpirilor fără precedent ale gazelor naturale, dar și ale celorlalte produse, Partidul „ȘOR” a elaborat un proiect de moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița și i-a îndemnat și pe ceilalți parlamentari să o susțină, pentru a fi înregistrată și examinată în Legislativ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării