main logo
1109

Firmele care au transportat votanţii transnistreni în ziua alegerilor

La scrutinul electoral din 24 februarie 2019, şi-au exercitat dreptul la vot şi 37 de mii de cetăţeni din stânga Nistrului.

Firmele care au transportat votanţii transnistreni în ziua alegerilorFirmele care au transportat votanţii transnistreni în ziua alegerilor

E o participare record dacă ţinem cont de faptul că, la alegerile parlamentare din 2014, la urne s-au prezentat doar 9,2 mii de alegători transnistreni, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md

O explicaţie ar fi şi cea că, în ziua alegerilor parlamentare, votanţii din stânga Nistrului au fost aduşi organizat la secţiile de votare. O parte din vehiculele cu care aceştia au venit, au fost închiriate de la câteva firme înregistrate în dreapta Nistrului. Totodată, în transportarea alegătorilor a fost implicată şi o firmă din regiunea transnistreană.

„Se vor întreprinde măsuri stricte de sancţionare”

La secţia de votare din Coşniţa, raionul Dubăsari, unde a fost deschisă o secţie de votare pentru cetăţenii R. Moldova din stânga Nistrului, reporterii ZdG au surprins un automobil Mercedes-Benz Sprinter, cu numere de înmatriculare KAJ 351, cu fond de culoare galbenă destinat transportului public de călători. 

Microbuzul avea fixat pe parbriz o plăcuţă cu inscripţia „DRÄXLMAIER” – companie germană specializată în producerea componentelor auto. Un alt vehicul cu logoul aceleaşi întreprinderi a fost surprins în localitatea Varniţa, Anenii Noi. În R. Moldova, DRÄXLMAIER a venit în 2007 şi a deschis prima fabrică de cablaje electrice la Bălţi. În 2011, în aceeaşi localitate, a apărut a doua fabrică. Între timp, o altă fabrică activează la Cahul.

Cine stă în spatele microbuzelor din stânga Nistrului

Alegătorii transnistreni au fost aduşi şi cu unităţi de transport înmatriculate în stânga Nistrului. Potrivit ghidului de afaceri din Transnistria, vehiculele depistate de reporterii ZdG aparţin SRL-ului „Пассажирсервис”, cu adresa juridică la Tiraspol. Agentul economic se ocupă de transportarea interurbană a pasagerilor şi deţine mai multe rute de maxi-taxi. În calitate de director figurează Vladimir Gladkii.

În orașul Anenii Noi a fost surprins un microbuz Mercedes Sprinter cu numere de înmatriculare T 054 H. Aceasta avea lipit pe una dintre ferestre nr. 20, iar în faţă avea o plăcuţă cu inscripţia „Тирасполь-Бендеры”. În localitatea Bender activează ruta de microbuz nr. 20, care face naveta Tiraspol-Bender şi Bender-Tiraspol. Potrivit portalului busphoto.ru, vehiculul aparţine ООО „Пассажирсервис”. Un alt microbuz a aceleiaşi firme a fost observat la Varniţa. Este vorba despre un Mercedes-Benz Sprinter de culoare albastru închis, cu numere de înmatriculare T 964 HK.

La Coşniţa, reporterii ZdG au surprins un alt microbuz cu numere transnistrene E 004 AH – un automobil Mercedes-Benz Sprinter. Pe parbriz avea lipit „nr. 6”, însoţit de inscripţia: „Б. Фонтан – Коржево”. Reieşind din informaţiile disponibile pe site-ul administraţiei oraşului Dubăsari, acest traseu corespunde cu ruta de microbuz nr.6, rută care aparţine ООО „Пассажирсервис”.

La Doroţcaia, reporterii ZdG au identificat un vehicul de model PAZ cu numere de înmatriculare T 032 EX. Unitatea de transport ar aparţine Combinatului de panificaţie din Tiraspol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării