316
0
Finlanda sprijină în totalitate Guvernul condus de Maia Sandu
316
0

Finlanda susține în totalitate declarația emisă de reprezentanta Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, prin care a fost recunoscută legitimitatea noului Guvern de la Chișinău condus de Maia Sandu.

Foto: pyxabay.com

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de facbook a Ambasadei Finlandei cu sediul la București, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Instituția diplomatică a plasat întreg comunicatul emis anterior de Mogherini și a precizat că este de acord în totalitate cu opinia oficialei UE privind situația politică din R. Moldova.

În adresare se spune că: „Uniunea Europeană solicită calm și constrângere. Reprezentanții Parlamentului, aleși în mod democratic, trebuie să găsească calea de urmat pentru Republica Moldova prin dialog. 

Uniunea Europeană așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată cu UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului ambițios de Asociere”.

Anterior alte state europene au emis declarații cu privire la recunoașterea și sprijinul noului Parlament și Guvern al Republicii Moldova. Este vorba despre Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia, Suedia și Elveția.

Citește și
article image
Jean-Claude Juncker: Ieşirea Marii Britanii din UE e un...
0
143
article image
Expert român, despre cea mai mare victorie a executivului...
0
457
article image
Sandu: SUA vor sprijini Moldova privind dosarul fraudei...
1
179
article image
Năstase a prezentat rezultatele a 100 de zile de la...
0
215