main logo
4010

Finanțarea ilegală a PSRM: Dodon, Plahotniuc și Iaralov, audiați

Șeful statului Igor Dodon, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și dubiosul om de afaceri din anturajul lui, Serghei Iaralov, au fost audiați de procurori în cadrul procesului penal care a fost inițiat după ce în spațiul public a apărut un filmuleț în care Dodon declară că PSRM a primit bani din Federația Rusă.

Finanțarea ilegală a PSRM: Dodon, Plahotniuc și Iaralov, audiațiFoto: tv8.md

Ex-procurorul general Eduard Harunjen susține că toate persoanele care au apărut în acel video au fost audiate, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Toate persoanele care au apărut în fața voastră la televizor au fost audiate. Este normal, pentru că altfel nu poți scoate o decizie fără a afla pozițiile fiecăruia din acest filmuleț”, le-a spus Harunjen jurnaliștilor.

Întrebat repetat dacă a fost audiat și Vladimir Plahotniuc, Harunjen a răspuns: „Primul a fost audiat”.

Fostul procuror general a spus că nu cunoaște mai multe detalii despre acest proces penal, care ar fi în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pentru că a fost în concediu de boală, dar spune că nimeni nu avea statut de bănuit.

Nu am reușit deocamdată să obținem mai multe informații de la Procuratura Anticorupție. Cercetările în acest proces au fost inițiate acum o lună.

Amintim că în timpul discuțiilor cu Plahotniuc, Dodon afirma că PSRM a fost finanțat, până în luna aprilie 2019, din Federația Rusă cu sume de aproape un milion de dolari pe lună.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării