main logo
17151

Filmuleț cu Plahotniuc și Dodon. Deputat: Președintele trebuie suspendat

Deputatul fracţiunii Platforma DA, Iurie Reniţă, a făcut public un alt fragment de la întâlnirea Preşedintelui Igor Dodon cu fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, care a avut loc pe 7 iunie 2019, înainte de schimbarea guvernării.

Potrivit agenţiei Infotag, deputatul a declarat că imaginile video, care, cel mai probabil, au fost filmate cu o cameră ascunsă la sediul lui Plahotniuc, surprind momentul transmiterii banilor pentru a plăti "salarii în plic" reprezentanţilor Partidului Socialiştilor (PSRM), transmite Știri.md.

Reniţă a spus luni, la o conferinţă de presă în Parlament, că în înregistrarea video "apare o pungă neagră cu aproximativ 600-800 mii de euro, pe care Dodon i-a cerut lui Plahotniuc după întâlnirea cu Dmitri Kozak".

"Dacă mai înainte Procuratura Generală nu a constatat nicio încălcare a legii în înregistrările precedente, acum există suspiciuni rezonabile precum că în acea pungă neagră exista suma menţionată. 

Potrivit indicaţiilor lui Dodon, aceasta urma să fie transmisă lui Cornel, iar apoi împărţită socialiştilor", afirmă deputatul.

Potrivit parlamentarului, "Costea", care este menţionat în înregistrare, este deputatul de atunci al PDM, Constantin Botnari, care era responsabil de finanţe în Partidul Democrat, pentru care a fost supranumit "Costea-barsetka". 

Iar "Cornel" este actualul preşedinte al fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, care are o relaţie specială cu Preşedintele, căci ambii sunt originari din satul Sadova. Se ştie că el este "trezorierul" Partidului Socialiştilor.

Descifrarea înregistrării video:

"Dodon: Iar umblaţi cu culioaşili? (pungile - n.r.)

Plahotniuc: Eu nu ştiu cât Costea mi-a dat...

Dodon: Daţi-i lui Costea şi mâine o să-i dea lui Cornel, pentru că eu la 5 zbor. El luni trebuie să dea salariile...

Plahotniuc, adresându-se către Serghei Iaralov: Transmite-i lui Costea. El trebuie să-i dea lui Cornel?

Dodon: Da, ei între dânşii se vor lămuri".

Deputatul s-a adresat colegilor din Parlament cu apelul de a iniţia imediat procedura de demitere a lui Dodon din funcţia de şef al statului, în conformitate cu Constituţia.

Citește și: Reacția lui Dodon după publicarea imaginilor de la întâlnirea cu Plahotniuc

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării