main logo
1761

Filip: Un deputat a refuzat 1 milion de dolari ca să plece din PDM

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că unui deputat din PDM i s-ar fi propus suma de un milion de dolari ca să treacă la Pro Moldova.

Filip: Un deputat a refuzat 1 milion de dolari ca să plece din PDMFoto: știri.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Liderul PDM nu a vrut să dea numele deputatului căruia i s-ar fi propus suma respectivă, dar susține că acesta a refuzat oferta.

„Unui deputat PD i s-a propus un milion de dolari ca să treacă la Pro-Moldova și el a refuzat. Nu ar fi corect acum să îi dau numele, a depus plângere la Procuratura Generală”, a precizat Pavel Filip.

„Sunt foarte mulți deputați PD care au scris plângeri la Procuratură”, a mai adăugat Filip, fără a preciza, însă, despre ce sume ar fi vorba.

Totodată, liderul democraților nu exclude că și alți parlamentari ar putea părăsi fracțiunea PD. Acesta a confirmat că în ultima perioadă, deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc nu s-au prezentat la ședințele fracțiunii: „Nu știu cu cine colaborează ei, dar în ultima perioadă într-adevăr au lipsit de la ședințele fracțiunii PD. Sper ca au anumite treburi și că vor reveni și vor participa”.

Întrebat dacă admite că cei doi ar putea pleca nu contra unor sume de bani, în alte partide, ci la PSRM, Filip a menționat: „Nu exclud absolut nimic, dar privesc cu totul altfel lucrurile, nu țin pe nimeni de mâini și de picioare, dacă cineva va dori să plece, să plece. Dacă va pleca unul sau doi sau trei nu văd nicio catastrofă pentru PD, pentru că am alt scop, nu să rămân în această majoritate parlamentară sau la guvernare, ci să construiesc alt partid. Oamenii care au rămas în PD vor fi la baza acestui nou partid, sunt sigur că în curând se vor alătura și alții”.

Până acum, 16 deputați din Partidul Democrat au părăsit fracțiunea. Dintre ei, 14 s-au alăturat grupului Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, iar 2 au aderat la fracțiunea Partidului Șor. Ultima a plecat din PD deputata Efrosinia Grețu.

Astfel, Partidul Democrat a rămas cu 13 parlamentari din 29 câți a avut inițial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării