main logo
591

Filip: Tranzacţia Air Moldova, legală. Cei cu „pufușor pe botișor” sar primii cu părerea

„Vă pot garanta, în calitate de prim-ministru, că tranzacția a fost una corectă și corespunde buchiei legii”, a declarat Pavel Filip cu referire la privatizarea companiei Air Moldova, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul național de televiziuni N4.

Air Moldova. Filip: Cei cu „pufușor pe botișor” sar primii cu părerea

Premierul a mai menționat despre managementul „destul de prost” al companiei aeriene, pe care l-a constatat de-a lungul activității sale.

„Nu știu cum se face la noi că cei care sunt cu „pufușor pe botișor” sar primii și se dau tari cu părerea. Eu am avut probleme cu această companie, am constatat un management destul de prost. Solicitam informații, chiar în calitate de prim-ministru, obțineam greu informațiile despre activitatea economică. Ministrul de pe atunci nu prea dorea să colaboreze și să-mi ofere informații. Era ministrul de la Partidul Liberal. Nu știu de ce se ascundea activitatea acestei companii. Îm același timp colegii îmi spuneam că lucrurile nu merg bine în această companie. Am fost nevoit chiar să trimit inspecția financiară pentru a obține cifrele care nu m-au bucurat deloc”, a explicat Pavel Filip, transmite Ştiri.md cu referire la Realitatea.md.

Totodată, oficialul a explicat importanța reformei Guvernului care a permis transferarea întreprinderilor de stat în gestiunea Agenției Proprietății Publice.

„Exista o mare problemă în cadrul Guvernului: toți miniștrii erau concentrați pe activitatea economică a întreprinderilor care erau în subordinea lor, aveau grijă să vada cine este în consiliul de administrație, de contractele încheiate și mai puțin se concentrau pe elaborarea politicilor. Dacă o să faceți cunoștință cu lista obiectelor supuse privatizării o să vedeți că este foarte mare”, a spus premierul.

Potrivit lui Pavel Filip, majoritate obiectelor nu se vând de ani de zile, fiind expuse cu același preț potrivit bilanțului contabil. Nimeni nu ar vrea să le cumpere. „Trec anii și întreprinderile se distrug și nu vom avea ce vinde. Nimeni nu-și asumă responsabilitatea de a scade prețul pentru a nu fi judecat în viitor”, a conchis prim-ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării