main logo
689

Filip: Toţi bugetarii îşi vor primi la timp salariile majorate

Statul dispune de bani suficienţi, astfel încât toţi cei peste 200.000 de bugetari vor primi la timp salariile majorate, conform noii legi a salarizării.

Filip: Toţi bugetarii îşi vor primi la timp salariile majorateFilip: Toţi bugetarii îşi vor primi la timp salariile majorate

Declaraţia a fost făcută astăzi de premierul Pavel Filip, la finele şedinţei săptămânale a Partidului Democrat, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Premierul a specificat că la nivel de Guvern, Ministerul Finanţelor, au fost elaborate deja toate actele necesare pentru ca toţi bugetarii să-şi primească salariile majorate la timp.

„În primul rând, peste 120 de funcţionari vor merge în teritorii şi vor avea întâlniri cu contabilii şi vor petrece instructaje. La un funcţionar va reveni, practic, 40 de instituţii. La Ministerul Finanţelor va funcționa un call center, unde toţi vor putea telefona, atunci când vor avea întrebări cu privire la punerea în aplicare a acestei legi a salarizării”, a spus Filip. 

Potrivit noilor modificări a legislaţiei, din data de 1 decembrie, circa 200.000 de bugetari vor primi salarii mai mari, în acest scop din bugetul de stat fiind alocaţi 1,3 miliarde de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării