main logo
1491

Filip răspunde acuzațiilor că ar fi estorcat bani din Ucraina

Pavel Filip a primit răspuns de la Poliția Ucrainei privind implicarea acestuia în extorcarea a patru milioane de dolari SUA de la omul de afaceri Nicolae Sambojuk, așa cum a scris recent politicianul Dumitru Ciubașenco.

Filip răspunde acuzațiilor că ar fi estorcat bani din Ucraina

”Nu a fost constatată încălcarea legii”. Este răspunsul pe care l-am primit astăzi de la autoritățile de la Kiev la scrisoarea mea adresată acum câteva zile, după ce mai multe instituții de presă au scris că aș fi fost implicat în estorcarea unei sume de bani de la un anumit individ, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Probabil, același răspuns l-ar fi primit și instituțiile de presă care au scris despre această așa-numită ”investigație”, dacă ar fi solicitat aceste informații de la autoritățile ucrainene. Ar fi aflat că încă 3 luni în urmă, la 22 martie, se constatase că acuzațiile sunt false și nefondate.

Îmi rezerv dreptul de a depune o cerere privind atragerea la răspundere a cetățeanului care a depus plângerea pentru defăimare și calomnie.

În același timp, îmi pare rău că unii politicieni din țară, din disperare, încearcă să arunce cu mizerii, ca să crească tensiunile în actualul context politic, și așa destul de complicat. Anume acum e nevoie de calm și rațiune”, scrie Pavel Filip.

Recent, Ciubașenco a publicat decizia unei instanțe din Kiev de a da curs plângerii omului de afaceri Sambojuk, care scrie că Filip și Iaralov i-ar fi cerut patru milioane de dolari SUA pentru necesitățile PD în campania electorală din februarie 2019, în schimbul opririi acțiunii penale pornite de Procuratura Republicii Moldova pe numele acestuia și scoaterea din baza de date a Interpol.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării