main logo
544

Filip: Problema patentei de întreprinzător este exclusiv de ordin politic

Problema prelungirii valabilităţii patentei de întreprinzător este exclusiv de ordin politic, consideră deputatul Partidului Democrat, fostul prim-ministru Pavel Filip.

Filip: Problema patentei de întreprinzător este de ordin politicFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, vineri, la şedinţa Parlamentului, el a spus că în urma negocierilor cu reprezentanţii deţinătorilor de patentă a fost elaborată o alternativă sub formă de antreprenoriat individual, transmite Știri.md.

"Cheltuielile pentru activitatea individuală sunt mai mici decât pentru cea în bază de patentă de întreprinzător. Trebuie să recunoaştem că aceasta este o chestiune politică. Aceasta a fost discutată de fiecare dată în timpul campaniei electorale", a amintit Filip.

Potrivit lui, pentru ca în 2022, când urmează să aibă loc alegerile parlamentare viitoare, Parlamentul să nu se mai confrunte cu proteste referitor la patente, organul legislativ ar trebui să ofere patentelor caracter permanent până când economia se va normaliza sau să le prelungească până în 2024.

Fostul prim-ministru a acuzat majoritatea parlamentară de duble standarde, deoarece a anulat prevederile privind funcţionarea magazinelor duty free în regiunea transnistreană din cauza contrabandei, însă prelungeşte patenta de întreprinzător, care, la fel, contribuie la comerţul ilegal.

Parlamentul a adoptat în primă lectură un proiect de lege care prelungeşte valabilitatea patentelor de întreprinzător până la 31 decembrie 2022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării