main logo
474

Filip: Posibil e ultima ședință de Guvern cu împuterniciri depline

Premierul Pavel Filip susține că astăzi ar putea fi ultima ședință de Guvern la care Cabinetul de Miniștri va avea împuterniciri depline.

Filip: Posibil e ultima ședință de Guvern cu împuterniciri depline

Prim-ministrul spune că în zilele următoare Curtea Constituțională ar putea să valideze mandatele deputaților aleși și, astfel, vom avea un Guvern în exercițiu, transmite Știri.md cu referire la TV8.md.

Pavel Filip a vorbit despre proiectele de lege pentru care Executivul își va asuma răspundere în fața Parlamentului și anume: indexarea pensiilor de la 1 aprilie și acordarea ajutoarelor de 600 de lei, în preajma sărbătorilor de Paști, pentru pensionarii care au venituri lunare mai mici de 2.000 de lei.

Prim-ministrul a spus că Executivul își va asuma răspunderea pentru aceste proiecte din lipsa de timp, or, potrivit lui, prevederile acestor proiecte de lege trebuie să intre în vigoare de pe 1 aprilie 2019, dar nu se știe dacă partidele care au acces în Parlament vor forma până atunci o majoritate parlamentară.

Zilele trecute, președintele Igor Dodon a spus că posibil Curtea Constituțională va decide în privința validării rezultatelor alegerilor parlamentare sâmbătă, 9 martie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării