main logo
466

Filip: PDM nu va da explicații despre acțiunile din perioada 8-14 iunie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu va oferi nicio explicaţie adversarilor săi politici, care în mod abuziv au preluat puterea în stat (coaliţia PSRM şi ACUM - "I.").

Filip: PDM nu va da explicații despre acțiunile din perioada 8-14 iunieFoto: știri.md

Astfel, preşedintele PDM, Pavel Filip, a comentat invitaţia Comisiei pentru elucidarea circumstanţelor privind tentativa de puci din iunie curent de a audia mai mulţi membri ai Partidului Democrat, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, fostul premier a menţionat, vineri, în cadrul unui briefing de presă că "în perioada 8-14 iunie echipa guvernamentală şi Partidul Democrat s-a condus de legile în vigoare şi de Constituţie".

"Practic, cei care în luna iunie în mod abuziv au preluat puterea, noaptea, pe întuneric, pe ascuns ne acuză pe noi, cei care am predat paşnic puterea, de uzurpare. Membrii PDM nu vor participa la acest spectacol ieftin. Această comisie de anchetă, deopotrivă cu dosarele penale intentate la comandă pentru membrii noştri, presiunile şi şantajul la care sunt supuşi membrii PD sunt doar o tentativă ieftină de intimidare a opoziţiei", a spus Pavel Filip, amintind că în rezoluţia APCE adoptată în ajun, autorităţilor moldoveneşti li se recomandă "respectarea drepturilor opoziţiei".

Pe data de 8 octombrie, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional din iunie curent prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale a chemat la audieri trei deputaţi PDM - Vladimir Cebotari, Serghei Sîrbu şi Igor Vremea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării