566
2
Filip: Nu știu dacă Sandu a fost vreodată în regiunea transnistreană
566
2

Fostul prim-ministru Pavel Filip o acuză pe Maia Sandu de faptul că nu se ocupă și de problemele regiunii transnistrene și se întreabă dacă noul premier a fost măcar odată în acea regiune.

Foto: Știri.md

"E greu să te zbați pentru reîntregirea țării, atât timp cât nici nu cunoști problemele oamenilor de pe malul stâng al Nistrului. Nu știu dacă Maia Sandu a fost vreodată în regiunea transnistreană sau dacă politica Guvernului pe care-l conduce cuprinde această regiune în obiectivele sale sau ei s-au dezis de cei 350.000 de cetățeni moldoveni care locuiesc în raioanele de est ale țării", scrie într-o postare Pavel FIlip.

În acest context, democratul a ținut să-i amintească Maiei Sandu că un prim-ministru este obligat să să apere drepturile și interesele economice ale întreprinderilor autohtone.

"Dacă Maia Sandu nu cunoaște, vreau să-i spun că MMZ este înregistrat oficial la Agenția Servicii Publice încă de pe timpul când nu eram prim-ministru și la această uzină lucrează peste 2.340 de angajați.

Vreau să reamintesc că Reprezentantul special la OSCE, Franco Frattini, a confirmat public soluționarea problemei MMZ, precizând că anularea sancțiunilor pentru uzina metalurgică nu a fost un cadou pentru cetățeni, ci o datorie a guvernării față de ei. 

Mă întreb pentru cine se străduie doamna prim-ministru? Ori cumva au fost anulate și măsurile de încredere dintre cele două maluri ale Nistrului?", a conchis Filip. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter