536
2
Filip își dorește o atitudine corectă din partea noii guvernări
536
2

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, îşi doreşte din partea noii guvernări a Moldovei o atitudine echilibrată şi corectă, nu una bazată pe emoţii şi răzbunare.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul partidului aflat recent la guvernare, despre aceasta el a declarat luni la întrevederea cu o delegaţie de eurodeputaţi, condusă de vicepreşedinta Parlamentului European, Heidi Hautala, transmite Știri.md

El a spus că "depolitizarea nu trebuie să însemne subordonarea instituţiilor statului actualei majorităţi parlamentare".

Pavel Filip a menţionat că PDM va face opoziţie activă şi constructivă faţă de actuala de guvernare, susţinând proiectele ce ţin de implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar şi iniţiativele care sunt în beneficiul cetăţenilor şi al ţării.

El a apreciat poziţia proactivă a Parlamentului European faţă de cooperarea cu statele Parteneriatului Estic şi şi-a exprimat speranţa că relaţiile cu ţările din vecinătatea estică a UE vor rămâne printre priorităţile politicii externe a UE.

Potrivit comunicatului, deputaţii europeni au apreciat transferul paşnic al puterii şi au încurajat promovarea unui dialog constructiv dintre guvernare şi opoziţie. Totodată, a fost exprimat interesul pentru stabilirea unui dialog cât mai intens cu toate fracţiunile parlamentare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter