main logo
1078

Filip, întrebat la Bruxelles despre furtul miliardului. Reacția premierului

Premierul Pavel Filip participă la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Moldova - Uniunea Europeană la Bruxelles. Astfel, în cadrul declaraţiilor de presă, premierul a fost întrebat despre investigaţiile furtului miliardului.

Filip, întrebat la Bruxelles despre furtul miliardului. Răspunsul săuFilip, întrebat la Bruxelles despre furtul miliardului. Ce a răspuns

Pavel Filip a folosit sintagma „creditul de urgență” pentru a face distincție între procesul de recuperare a banilor dispăruți din băncile devalizate şi a împrumutului cu care autoritățile au încercat să stingă un foarte probabil val de panică, scrie europaliberă.org

„A fost stins din creditul de urgenţă mai mult decât un miliard de lei, desigur că aici vorbim nu despre recuperarea activelor fraudate, dar de plăţile pe care s-au reuşit în procedura de recuperare a acestor trei bănci şi de acumulare a creditelor. Se discută mult despre frauda bancară şi vreau să vin cu nişte explicaţii. Când vorbim despre faptul că cetăţenii plătesc pentru aceste conturi. Este adevărat că noi am trecut creditul de urgenţă la datorie publică, şi aceasta a fost o chestiune agreată de toţi partenerii noștri de dezvoltare. A fost important să stabilizăm echilibrul bancar, în alt caz am fi pierdut mult mai mult în Republica Moldova pentru că nu asiguram această stabilizare”, a spus premierul Pavel Filip.

Pavel Filip a adăugat că pe lista de priorități în soluționarea dosarului „miliardului furat” figurează fortificarea Băncii Naționale prin elaborarea cadrului legal, astfel încât asemenea scheme frauduloase să nu se mai repete, tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați și implicați în frauda bancară și recuperarea nemijlocită a banilor și a activelor, ceea ce, citez „nu este un lucru simplu”.

În această perioadă are loc cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Moldova - Uniunea Europeană, unde participă şi Pavel Filip. Premierul îşi va încheia vizita de lucru în data de șase mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării