main logo
587

Filip: Guvernul încearcă să elimine PDM pentru că le este frică

Președintele interimar al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că formațiunea „va informa și în continuare” partenerii externi de spre „derapajele din Republica Moldova”.

Filip: Guvernul încearcă să elimine PDM pentru că le este frică

De asemenea, deputatul a menționat că actuala majoritate parlamentară încearcă să elimine PDM „pentru că le este frică”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Am scris partenerilor străini despre derapajele din Republica Moldova și îi vom informa și în continuare despre toate încălcările pe care le face acest regim instaurat acum 2 luni. Am vorbit și cu unii ambasadori care urmăresc cu atenție evoluțiile din țara noastră. Nici guvernarea nu mai mimează separația puterilor în stat sau independența justiției (mai ales că deja și unii membri ai coaliției spun deja lucrurilor pe nume, fapt pentru care sunt ”proboziți” imediat). Pentru toți e clar deja că mai bine nu va fi. Iar guvernarea încearcă să elimine singurul partid de opoziție parlamentară, pentru că le este frică de Partidul Democrat din Moldova”, a declarat deputatul democrat, Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni.

Reamintim că PDM le cere partenerilor externi „să intervină ferm pentru a stopa abuzurile şi presiunile actualei guvernări”. Într-o solicitare transmisă mai multor instituții internaționale, democrații și-au expus așa-zisele îngrijorări.

Precizăm că după ce partenerii externi din UE, SUA, Federația Rusă au recunoscut noua guvernare de la Chișinău, la data de 14 iunie Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării