main logo
723

Filip, despre dosarul privind uzurparea puterii: Vânătoare de vrăjitoare

Fostul premier şi vicepreşedinte al Partidului Democrat, Pavel Filip, califică iniţierea dosarului penal pe faptul uzurpării puterii de stat drept "o nouă încercare de intimidare a PDM".

Dosarul privind uzurparea puterii. Filip: Vânătoare de vrăjitoare

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris pe pagina sa de facebook că "acest dosar vine din partea celor care au uzurpat puterea, care au venit la putere încălcând legea", în timp ce democraţii "au cedat puterea paşnic, lucru recunoscut de partenerii externi", transmite Știri.md.

"Ridică semne de întrebare şi felul în care a fost deschis acest dosar. Întâi Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală. Ulterior, la câteva zile după ce actuala guvernare şi-a instalat propriul procuror, dosarul este pornit. 

Actuala guvernare nici măcar nu mai mimează independenţa politică a procuraturii, liderul unui partid aflat la guvernare s-a lăudat deja că acest dosar este meritul lui, confirmând, de fapt, că este vorba despre un dosar politic", susţine Filip.

Fostul premier consideră că dosarul penal "nu e nimic altceva decât persecuţie politică, vânătoare de vrăjitoare".

"Autorităţile încearcă să ne sperie, să ne intimideze, să ne reducă la tăcere, mai ales în ajun de alegeri. Însă echipa PDM este puternică, avem mulţi oameni buni şi vom rezista. Iată de ce ne-am adresat şi comunităţii internaţionale să oprească acest dezmăţ şi aceste abuzuri", a scris el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării