main logo
581

Filip, despre dosarul interceptărilor: Nimeni nu a venit cu dovezi

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, nu crede că mai multe persoane publice au fost interceptate ilegal pe vremea guvernării democraților, deoarece „nimeni nu a venit cu dovezi”.

Filip, despre dosarul interceptărilor: Nimeni nu a venit cu doveziFoto: știri.md

„Interceptările ilegale sunt un lucru foarte urât și trebuie pedepsit prin lege. Însă, nimeni nu a venit cu dovezi în privința acestor interceptări ilegale. Eu am fost martor, pentru că sunt membru al Comisiei de Securitate și ordine publică, atunci când au fost audieri pe dosarul interceptărilor. 

Nu am văzut fraudări sau încălcări. Am văzut și declarații domnului Moțpan, care într-o zi a spus una, iar în altă zi altceva. 

Nu există lucruri care să nu lase urme și timp de cinci luni a fost timp suficient ca ancheta să fie dusă până la capăt”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Amintim că președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a prezentat o listă cu mai multe persoane, care ar fi fost interceptate. Potrivit lui, aceste interceptări au fost făcute la indicația fostului regim democrat.

Ulterior, pe Facebook a apărut o poză, care ar demonstra că în raportul lui Chiril Moțpan au fost folosite imagini din toamna lui 2019, deși interceptările ar fi fost făcute în perioada guvernării PD.

În urma informațiilor apărute, fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, și ex-șeful adjunctul al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, au negat acuzațiile aduse de către Chiril Moțpan, în legătură cu interceptările ilegale ale anumitor persoane în perioada în care aceștia se aflau la conducere.

Totodată, după ce la începutul lunii septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit trei cauze penale și a dispus și transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale pe faptele interceptărilor ilegale, unde au fost vizați mai mulți politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi altor persoane publice, au fost recunoscuți în calitate de bănuiți: 4 ofițeri de investigație, inclusiv, un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și 3 procurori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării