17 octombrie, 08:32
264
2
Filip: Declarațiile despre alegerile parlamentare anticipate sunt iresponsabile
17 octombrie, 08:32
264
2

"Pot să învinuiesc de iresponsabilitate toţi politicienii care se grăbesc să dizolve parlamentul şi să împingă ţara în alegeri parlamentare anticipate", a declarat preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, la postul de televiziune "N4".

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a spus că toţi candidaţii (la preşedinţie - "I.") care fac astfel de declaraţii ar trebui să înţeleagă că alegerile anticipate, în cel mai bun caz, ar putea avea loc în aprilie, transmite Știri.md

Potrivit lui, în acest caz, pentru R. Moldova va fi pierdut şi anul 2021.

Liderul PDM este sigur că majoritatea candidaţilor prezidenţiali, atunci când anunţă alegeri anticipate, nu prevăd efectiv un astfel de rezultat, prin urmare, după alegerile prezidenţiale, parlamentarii vor trebui să se aşeze la masa de negocieri.

El a subliniat riscurile asociate cu alegerile parlamentare anticipate. Fostul premier s-a referit la absenţa unui acord cu Fondul Monetar Internaţional cu privire la un nou program şi împrumutul rusesc de 200 de mil. de euro - surse necesare pentru acoperirea deficitului bugetar în valoare de 16 mlrd. de lei.

"Pentru a finaliza negocierile este nevoie de existenţa unui Guvern cu drepturi depline, ci nu de unul tehnic", a conchis Pavel Filip.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter