main logo
387

Filip anunță că în curând Transgaz va cumpăra Vestmoldtransgaz

Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Economiei și infrastructurii ca în perioada următoare să asigure cadrul legal pentru ca Transgaz România să poată cât mai rapid începe construcția gazoductului.

Filip anunță că Transgaz va cumpăra VestmoldtransgazFilip anunță că în curând Transgaz va cumpăra Vestmoldtransgaz.

Solicitarea premierul a venit la începutul ședinței Cabinetului de Miniștri care a adăugat că în zilele ce urmează va fi făcută tranzacția de cumpărare a Vestmoldtransgaz de către Transgaz, scrie deschide.md.

„Până atunci mă adresez Ministerului economiei ca să ne facem temele pe acasă și să fie aprobate toate legile care vor permite ca lucrările gazoductului să înceapă imediat cum timpul de afară va permite acest lucru”, a declarat Filip.

Amintim că ieri Premierul Pavel Filip a anunțat că Transgaz România a câștigat licitația de privatizare a Întreprinderii de Stat Moldvestransgaz.

Potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice din R. Moldova, preţul iniţial de vânzare a Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei moldoveneşti. Cumpărătorul va avea obligaţia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării