main logo
498

Filip: Aderarea la UE reprezintă singurul nostru plan de țară

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană rămâne cartea noastră de căpătâi, iar aderarea la UE reprezintă singurul nostru plan și singura noastră opțiune.

Filip: Aderarea la UE reprezintă singurul nostru plan de țarăFilip: Aderarea la UE reprezintă singurul nostru plan de țară

Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip, care a prezentat astăzi legislativului „Programul de activitate al Guvernului pentru perioada 2016-2018”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Șeful cabinetului de miniștri s-a arătat convins că „nu există alte direcții de urmat”. „Vrem însă să construim, împreună cu țările membre, o țară europeană, aici, acasă, cu nivel de trai înalt și cetățeni europeni. Avem relații excelente cu vecinii noștri de la București și Kiev. Recent am discutat cu executivul de la București despre proiectele comune de interconectare a infrastructurii și ne-am angajat să creăm un spațiu comun și strâns interconectat în ceea ce privește infrastructura de comunicații, transport, energie, securitate, educație, mediu, cultură”, a subliniat Filip.

Totodată, oficialul s-a referit și la procesul de reglementare a conflictului transnistrean. „Anul acesta am cerut clar, repetat, de la tribuna ONU, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre. La fel, am alocat 15 milioane de lei pentru dezvoltarea școlilor și infrastructurii în regiunea transnistreană, inclusiv câte 100 de mii de lei pentru cele opt școli cu predare în limba română”, a afirmat premierul.

Parlamentul a luat act de raportul prezentat de Pavel Filip.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării