main logo
732

Filip: Acest Parlament este departe de a fi respectat de către cetățeni

Liderul PDM, Pavel Filip, susține că alegerile parlamentare anticipate ar trebui să aibă loc în toamna anului viitor, iar până atunci să fie numit un Guvern anti-criză.

Filip: Acest Parlament este departe de a fi respectat de către cetățeniFoto: știri.md

Fostul premier este de părere că acum este nevoie de un plan anticriză care va ține de sistemul sănătății, economie și justiție pe care noul Cabinet de miniștri să-l pună în aplicare, transmite Știri.md.

''Acest Parlament este pe departe a fi unul respectat de către cetățeni, luând în calcul de ce avem. Unii deputați deja au reușit să treacă prin trei formațiuni politice, dar dacă revenim la declarația de grijă față de oameni, trebuie să ne gândim ce se va întâmpla cu R. Moldova în următoarea perioadă de timp.

Pe de o parte suntem de cord cu alegerile anticipate, pe de altă parte trebuie să vedem pe ce poziție mergem și cum pregătim alegerile anticipate. Noi deseori vedem imagini cum sunt demolate clădirile vechi mari, prin explozii controlate, se pun explozibile și clădirea cade fără a deteriora ce este în preajmă, așa ar trebui organizate alegerile anticipate pentru a nu dăuna R. Moldova și cetățenilor.

Soluția pe care o propunem noi este să se elaboreze un plan anti-criză cu câteva elemente: ce facem în domeniul sănătății, ce facem cu economia, câte ceva rapid în justiție și pregătirea terenului pentru alegerile parlamentare anticipate, să înainteze un candidat la funcția de prim-ministru și un cabinet de miniștri apolitici, dar o echipă profesionistă, o echipă care să vină pe 3 luni de zile ca să pună în aplicare acest plan, astfel ca să putem obține ajutor din partea FMI, SUA și România, iar după 3-4 luni acel Guvern își va da demisia ca la toamnă să avem alegeri'', a declarat Filip.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării