main logo
1913

Filip: 65 de funcționari demiși pentru a face loc membrilor ACUM și PSRM

Fostul premier Pavel Filip critică dur decizia actualului Guvernului de a da afară mai mulți funcționari.

Filip: 65 de funcționari demiși pentru a face loc membrilor ACUM și PSRMFoto: Știri.md

Potrivit deputatului democrat, oamenii au fost demiși pentru a elibera locurile pentru membrii blocului ACUM și Partidului Socialiștilor, transmite Știri.md

Totodată, Filip spune că acești funcționari și-au ocupat locurile prin concurs, iar pentru cei care le vor ocupa locurile de acum în colo nu vor fi organizate concursuri. 

"Ieri guvernarea ”convențional pro-europeană” și la fel de convențional democrată a decis să dea afară 65 de funcționari. Fără nicio evaluare, fără nicio analiză, toți secretarii de stat, numiți PRIN CONCURS până acum, vor fi demiși.
Fotoliile lor nu rămân însă goale. În locul lor deja vin alții. Doar că... surpriză! FĂRĂ CONCURS, nu în bază de profesionalism, ci în bază de naș/cumătru/membru de partid. Nu acestea oare erau acuzațiile care ni se aduceau nouă? Sau deja și transparența și concursurile publice au fost declarate captive și anulate? Din nou, #ipocriziapolitică. Așa e când te bați cu pumnul în piept că ești integru și onest, dar, când ajungi la putere, scuipi pe ”principii și valori”.
Pesemne că nu înțelegem încă ce înseamnă democrația adevărată și necapturată", a scris Filip pe pagina de facebook. 

Știri.md amintește că Executivul a votat ieri, 26 iulie, mai multe proiecte de decizii care vizează numirea sau demisia unor secretari de stat din cadrul ministerelor.

Foto: fb.com/PavelFilip

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării