main logo
836

Filat: Unirea cu România va fi actuală și în cazul integrării în UE

Fostul premier şi lider al Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, consideră că unirea Republicii Moldova cu România va rămâne o chestiune de actualitate pe agenda politică, chiar dacă Moldova se va integra în Uniunea Europeană.

Filat: Unirea cu România va fi actuală și în cazul integrării în UEFoto: Știri.md

Potrivit "INFOTAG", el a scris despre aceasta pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"A spune că aderarea la UE ar fi singura cale viabilă este un neadevăr. Fără îndoială, aderarea poate fi o opţiune a proiectului de ţară, dar nu singura. Chiar dacă aderarea la UE s-ar produce mâine, reunificarea cu România ar rămâne pe agenda politică, atât a partidelor, cât şi a cetăţenilor", a subliniat Filat.

Totodată, el consideră că acum "reunificarea celor două state româneşti este mult mai uşor de realizat decât aderarea la Uniunea Europeană". În acest sens, el a numit "o iluzie" posibilitatea consolidării cetăţenilor în jurul ideii de integrare europeană.

"În plus, nici începerea negocierilor şi nici aderarea nu ne vor aduce gaze sau petrol în subsolul naţional. Aderarea la UE şi reunificarea nu trebuie să fie nici antagonice, nici diferite, ci sinergice, având ca scop nu doar bunăstarea şi securitatea, ci şi ancorarea definitivă în spaţiul valoric euroatlantic. Ieşirea din periferia geopolitică poate fi satisfăcută pe deplin doar prin reunificarea cu România şi nu doar prin aderarea la diferite structuri internaţionale. Suntem europeni pentru că suntem români, nu devenim europeni pentru că vom adera la Uniunea Europeană!", a declarat Vlad Filat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării